απόδημος Έλληνας

Posted by apodimosellinas στο 22/10/2012

Φέκτερ: «Οι Έλληνες έπεσαν από την αιώρα»

Τουλάχιστον έκπληξη προκαλεί εκ νέου η φρασεολογία της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών, Μ. Φέκτερ, η οποία σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία διατεινόταν πως οι Έλληνες ήταν ξαπλωμένοι στην αιώρα και δεν δημιούργησαν δομικά και μόνιμα θέσεις εργασίας, με τα χρήματα που έπαιρναν, ούτως ή άλλως πάντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τώρα έπεσαν από την αιώρα και πρέπει επιτέλους να σηκωθούν.

Οι δομές στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν, για να μπορέσει να επιτευχθεί μια οικονομική ανάπτυξη ανάλογη με τα πρότυπα της Ε.Ε., πρόσθεσε, για να επισημάνει συγχρόνως πως τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που δίνονται στη χώρα απέτρεψαν την κατάρρευσή της.

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου, αν δεν είναι αναξιοπρεπές να επαναλαμβάνεται, εδώ και δύο χρόνια, η ίδια παράσταση, δηλαδή η καθυστέρηση των δόσεων μέχρις ότου αποφανθεί η τρόικα ως προς την πρόοδο, η Αυστριακή υπουργός υποστήριξε πως αυτό είναι απαραίτητο για να αναγκαστούν οι Έλληνες να τηρήσουν τις συμφωνίες.

Όπως ανέφερε, οι συμφωνίες προβλέπουν μια πληθώρα μέτρων που θα δώσουν στους Έλληνες τη δυνατότητα να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, για παράδειγμα, να αλλάξουν τις δομές, ώστε τα χρήματα του δανείου να μη ρέουν μόνιμα σε ένα τρύπιο βαρέλι.

Σύμφωνα με την κα Φέκτερ, αυτό έχει αποφασιστεί εν μέρει με την ψήφιση φιλόδοξων νόμων από την ελληνική Βουλή, ωστόσο δεν έγινε κατόπιν τίποτε για την εφαρμογή τους και μόνον με την πίεση που ασκεί η Ε.Ε. και που είναι επιτακτικά αναγκαία μπόρεσαν και επιτεύχθηκαν μερικά πράγματα.

Σε σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών θεωρεί πως αυτό πρέπει να το αποφασίσει η ίδια η χώρα, πάντως οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν την ακλόνητη βούληση να την αφήσουν στην Ευρωζώνη και να της δώσουν κίνητρα ή να ασκήσουν με συνέπεια πίεση, ώστε αυτή να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Κατά την άποψή της, οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, εξαιτίας της δραματικής κατάστασης, πρέπει να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες από ό,τι η Αυστρία, η οποία, όπως σημείωσε, δρα εξυπνότερα από αυτές, που σημαίνει ότι μπορεί και αντιμετωπίζει επιθετικά τα ζητήματα, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: