απόδημος Έλληνας

Posted by apodimosellinas στο 20/10/2012

Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο Estelle, 31 μίλια από τις ακτές της Γάζας και συνέλαβαν το πλήρωμα (ανάμεσα τους και πέντε Έλληνες). Το ΧΩΝΙ συνομίλησε με τον Βαγγέλη Πισσία, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, λίγες ώρες πριν το χτύπημα!

 
Το ΧΩΝΙ επικοινώνησε λίγο µετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής µε το «Καράβι για τη Γάζα» και συνοµίλη-σε µε τον επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, Βαγγέλη Πισσία.  Η σύνδεση ήταν κακή… Το δορυφορικό τους τηλέφωνο, από το οποίο περίµεναν όλοι να µιλήσουν  µε φίλους  και συνα- γωνιστές, δηµιουργούσε πολλά προ- βλήµατα.
Η φωνή του Βαγγέλη  ήταν όµως δυνατή και σίγουρη… «Το κλίµα εδώ είναι καλό. Τώρα κάνουµε την εκ-παίδευση µας ώστε να είµαστε έτοιµοι να αντιµετωπίσουµε κάθε επίθεση των Ισραηλινών. ∆εν πρόκειται να το παραδώσουµε  το πλοίο», µας λέει και συνε- χίζει «έχουµε δικαίωµα να πάµε εκεί. Οπως µπορούµε να ταξιδεύουµε σε όλα τα σηµεία του κόσµου µπορούµε να πάµε κι εκεί».
Οι φωνές που  έφταναν µέσω της γραµµής στην Αθήνα έδειχναν αποφασιστικότητα. Για όλους  όσοι µετέχουν στην προσπάθεια, αυτή  είναι  η αρχή. Οπως τονίζουν, «σκοπός τους είναι το σπάσιµο  του 40χρονου αποκλεισµού που είναι αντίθετος µε κάθε έννοια αν- θρωπισµού και σεβασµού προς το διε- θνές δίκαιο.
 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: