απόδημος Έλληνας

Posted by apodimosellinas στο 19/10/2012

Οι αποφάσεις των Ευρωπαίων δεν συγκινούν τις αγορές.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν τη δημιουργία ενός ενιαίου εποπτικού φορέα με αρμοδιότητα τον έλεγχο των τραπεζών της Ευρωζώνης από το 2013 και έπειτα, χωρίς, ωστόσο, να δίνονται λεπτομέρειες ως προς τον αριθμό των τραπεζών και ποιες θα βρεθούν κάτω από την εποπτική ομπρέλα.

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο στην απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) εντός του επόμενου έτους, κάτι που είχε ήδη συμφωνηθεί κατά την προηγούμενη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου.

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, οι «27» αποφάσισαν να υιοθετήσουν νομικό πλαίσιο έως το τέλος του έτους που να παρέχει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλήρη αρμοδιότητα για την τραπεζική εποπτεία λαμβάνοντας συμβουλευτικές οδηγίες από τις κρατικές κανονιστικές αρχές. Ο ενιαίος μηχανισμός εποπτείας το πιθανότερο θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2013.

Οι αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών δεν ενθάρρυναν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών με τις περισσότερες αγορές να τηρούν αμυντική στάση. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου δοκίμασε το επίπεδο του 1,3050 προς τα κάτω, ενώ με μικρές μεταβολές κινήθηκε και η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του αμερικανικού νομίσματος παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία δημόσιου δανεισμού για το Σεπτέμβρη στη Βρετανία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: