απόδημος Έλληνας

Posted by apodimosellinas στο 18/10/2012

Η χώρα του τίποτα 149

 Αυτή η βρωμόπολη που λέγεται Αθήνα, αυτή η άθλια πόλη που της έχουν κάνει από την εποχή καρά ΑΜΑΝ αλή , Τρίτση κλπ δεκάδες αναπλάσεις, έχουν κατατεθεί δεκάδες σχέδια, έχουν δαπανηθεί δις ευρώ σε παραμύθια υποσχέσεων, για να παραμένει η πλέον σιχαμερή πόλη στον κόσμο. Δεν τους έφταναν όμως αυτά και η δοκιμασμένη τακτική αποπληροφόρισης του λαού συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Μετά τις δεκάδες μεταμορφώσεις της πλατείας Συντάγματος για να έρθει στην σημερινή σιχαμερή μορφή της (θυμηθείτε, μέχρι και με κλεμμένες πλάκες τάφων από το Α’ Νεκροταφείο την είχαν πλακωστρώσει), μετά τις αμέτρητες μεταμορφώσεις της πλατείας Ομονοίας από τον κάθε εποχούμενο δήμαρχο και υπουργό περιβάλλοντος για να την καταντήσουν και αυτή την πιο άθλια και επικίνδυνη πλατεία της Ε.Ε…

Δεν σταματούν όμως ούτε εδώ, να προσπαθήσουν να συμμαζέψουν ό,τι μπορούν από τα ασυμάζευτα που έχουν δημιουργήσει. Πρέπει, μας λέει η νέα πράσινη όμορφη Τόνια μπρρρρρρ, να μην χάσουμε κάποια νέα δις ευρώ της Ε.Ε. που δίνονται για αναπλάσεις πλατειών, δρόμων κλπ και άρχισε τα οράματα, μαζί με τους μεγαλοεργολάβους (σαν τον Λαλιώτη δηλαδή θυμόσαστε, που γκρέμιζε κάθε μέρα όλα τα σπίτια που κλείνουν στον πολίτη την απρόσκοπτη πρόσβαση στις παραλίες και ειδικά της παραλιακής του Σουνίου…). Φίλοι μου αυτή η πόλη κατακτήθηκε πριν εξήντα χρόνια από χωριάτες που δεν την αγάπησαν ποτέ και την ζήλευαν γιατί ήταν όμορφη, με όμορφους κατοίκους, κατοίκους με κουλτούρα, με οράματα, με πραγματικούς ευεργέτες, (και όχι παπατζήδες σαν τους σημερινούς με τα ιδρύματα) με καταπληκτικά σπίτια, με περιποιημένους κήπους, πλατείες, δρόμους που έλαμπαν κλπ για να έρθει ο αρχιχωριάτης Τούρκος να την καταστρέψει με την αντιπαροχή, στην ουσία δηλαδή έδωσε το σύνθημα στους ομοίους του να την τελειώσουν.

ΟΥΣΤ ΡΕ όλοι σας, ξεκουμπηστείτε στα χωριά σας να κάνετε ό,τι θέλετε εκεί, αφήστε μας τελικά ήσυχους στο δικό μας χωριό που το ζήλευε όλη η υφήλιος πριν εξήντα χρόνια, πριν δηλαδή έρθει ο μεγαλοκατακτητής χωριάτης της αντιπαροχής και της αηδίας και την καταστρέψει (ο εκ Πρώτης Σερρών Τούρκος δηλαδή) ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΦΕΡΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

 Jhoci Gertson, Athens

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: