απόδημος Έλληνας

Posted by apodimosellinas στο 13/10/2012

Δηλώσεις Δ. Αβραμόπουλου για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ε.Ε.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης  στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
«Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά πράξη αναγνώρισης της εμπέδωσης της ειρήνης στην πολύπαθη ευρωπαϊκή ήπειρο, συνάμα δε, ενθάρρυνση όσο και προτροπή, στους δύσκολους αυτούς καιρούς για την ευρωπαϊκή κοινωνία, να συνεχίσει το δρόμο που έδειξαν οι οραματιστές δημιουργοί της, ο οποίος οδηγεί στην πολιτική της ενοποίηση και ολοκλήρωση.

Η Ελλάδα, γενέτειρα του κοινού ευρωπαϊκού μας πολιτισμού, όσο κι αν δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της κοινής μεγάλης μας χώρας, της Ευρώπης, και θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για μια Ευρώπη ενωμένη, συνεκτική, ισχυρή, δημοκρατική και ευημερούσα, στο πλευρό όλων των πολιτών της και στην πρώτη γραμμή της κοινής ευρωπαϊκής μας πορείας.

Σήμερα, το Νόμπελ απονέμεται στην Ευρώπη της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Βασικός πυλώνας των αρχών αυτών, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η οποία τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται, μπροστά στον κοινό μας αγώνα, στην κοινή μας προοπτική».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: