απόδημος Έλληνας

Posted by apodimosellinas στο 12/10/2012

Ζήτησε έρευνα της Δικαιοσύνης για το χαράτσι ο Φωτόπουλος.

Έρευνα σε βάθος για τις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ περί μειώσεων ή και πλήρους εξαίρεσης από το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ για μεγάλες επιχειρήσεις, ζήτησε από τη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού σωματείου των εργαζομένων Νίκος Φωτόπουλος.

Ο κ. Φωτόπουλος συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο της ΓΕΝΟΠ κ. Δημήτρη Περπατάρη παρέδωσε στην Εισαγγελία της Αθήνας φάκελο με στοιχεία για τις επίμαχες επιχειρήσεις προκειμένου να ελεγχθεί η υπόθεση.

Πριν λίγες ημέρες και αμέσως μετά την απελευθέρωση του ίδιου και συναδέλφων του εργαζομένων της Επιχείρησης ηλεκτρισμού για την κατάληψη του κέντρου πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα του λεγόμενου «χαρατσιού».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ είχε υποστηρίξει ότι από την καταβολή του τέλους ακινήτων είτε εξαιρέθηκαν, είτε χρεώθηκαν κατά πολύ λιγότερα ποσά από ότι θα έπρεπε βάση τετραγωνικών και χρήσεων ,πολύ γνωστές μεγάλες επιχειρήσεις.

Μετά την παράδοση του φακέλου στην Δικαιοσύνη ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν μπορεί να πληρώνουν χαράτσι μόνο οι φτωχοί», ενώ ο κ. Περπατάρης ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψης τους στην Εισαγγελία ήταν η ανάγκη πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης ώστε να εξακριβωθεί αν ήταν νόμιμη η καταγγελλόμενη μεταχείριση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: