απόδημος Έλληνας

Posted by apodimosellinas στο 09/10/2012

Οικονομία: Σας έχουμε γράψει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η χώρα φτώχευσε, τους λόγους για τους οποίους δεν μας βγάζουν έξω από την ΟΝΕ (όσο μικρή χώρα και να είμαστε αποσταθεροποιούμε την φερεγγυότητα της Ε.Ε.), όπως επίσης σας έχουμε γράψει γιατί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα παρά μόνο να ξεπουλούν βασικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας και της επικράτειας μέχρι κι αυτά να τελειώσουν.

 ‘Εχουμε προ πολλού περιγράψει το κύμα ανασφάλειας που θα ζούσαν, λόγω της ανέχειας, οι πολίτες και τελικά ήρθε χειρότερο. Σας έχουμε γράψει τη γνώμη μας για το πώς μπορεί, μεσοπρόθεσμα να βγει η χώρα από την κρίση, προτείναμε κάποιες λύσεις – πλήρη αμνηστία στο εμπόριο, τέλος η γραφειοκρατεία, αλλαγή νοοτροπίας στο δημόσιο με παράλληλη μείωση του 50% των αποδοχών τους, κατάργηση δεκάδων άχρηστων υπηρεσιών, ποσοστώσεις στις εισαγωγές υπέρ των παραγόμενων ελληνικών προϊόντων (είναι κάτι που η Ένωση θα δεχόταν μπροστά στα αδιέξοδα της χώρας), ο προστατευτισμός πολλών κλάδων του δημοσίου που έχουν αναπαυθεί και ακόπως εισπράττουν, επιβάλλεται να τους δοθεί ένα τέλος) κ.ά.

 Να σταματήσουν την καραμέλα περί φοροδιαφυγής από τους εμπόρους, τα γεγονότα έστω και καλυμένα τα παρακολουθείτε και καταλαβαίνετε ποιοι φοροδιαφεύγουν (δημόσιοι λειτουργοί, γιατροί, δικηγόροι κλπ).

 Να καταργηθούν οι παρελάσεις και πολλές άλλες ανούσιες εκδηλώσεις. Οι σπατάλες της εκκλησίας μπορούν ν’ ανήκουν στο παρελθόν και να ενισχυθούν οι κατώτερες συντάξεις με παράλληλη δραστική μείωση των υψηλοσυνταξιούχων.  Σας είχαμε αναφέρει από τον Ιανουάριο ότι ο δανεισμός της χώρας θα περάσει τα 65 δις ευρώ, από τα 40 δις που είχαν προϋπολογίσει και ήδη πλησιάζουμε τα 60 δις.

 Γνώμη της στήλης: δε γνωρίζω τίποτα από πολιτική, γνωρίζω όμως καλά την τέχνη της οικονομίας, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρακτικές που τους έφεραν στην καταστροφή τις συνεχίζουν ακόμη, μέχρι πού νομίζουν ότι θα πάνε;

 H.Colmer S        Paris       (αρχειο 2007) 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: