απόδημος Έλληνας

Posted by apodimosellinas στο 08/10/2012

Η «Δωδώνη», οι Ρώσοι, και η Θεσσαλική ΤΥΡΑΣ…

«Ο οφειλέτης έγινε αγοραστής της Δωδώνης» είναι ο τίτλος του Κυριακάτικου «Βήματος». Εύγλωττη απεικόνιση μιας Ελλάδας που αν και χώρα της ευρωζώνης, έχει έντονα τρικοκοσμικά χαρακτηριστικά στο θέμα της ορθολογικής ανάπτυξης.

Η άλλοτε συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δόθηκε από το ελληνικό κράτος σε έναν…
διακινητή δικών της προϊόντων που τη φέσωσε με τουλάχιστον 11 εκ. ευρώ και μαζί σε έναν Ρώσο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος κρύβεται πίσω από ένα διεθνές Fund. Καταβληθέν τίμημα 21 εκ. ευρώ, αλλά αν αφαιρεθούν τα 11 εκ. ευρώ που χρωστάει ο Έλληνας (κατ΄άλλους 15) το μαγαζί γίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό…
Οι κυβερνώντες δεν προτίμησαν την Τρικαλινή ΤΥΡΑΣ, η οποία μάλιστα ήρθε πρώτη προσφέροντας συνολικά 28 εκ. ευρώ (και με τους τόκους 35), γιατί προφανώς είχαν τους λόγους τους… Αγνόησαν επιδεικτικά την προσφορά μιας ελληνικής επαρχιακής επιχείρησης η οποία κατάφερε, με σκληρό αγώνα, να αποκτήσει ηγετικά χαρακτηριστικά στον κλάδο της, παράγοντας εξαιρετικά προϊόντα και δίνοντας απασχόληση σε 900 συνολικά εργαζόμενους. Μια εταιρεία «γαλατάδων» που έδωσε επιτυχείς εξετάσεις στο πρόσφατο παρελθόν, διασώζοντας συνεταιριστικά «ερείπια»- όπως ήταν κάποτε ο «Όλυμπος» και η «Ροδόπη»- αναδεικνύοντάς τα στη συνέχεια σε εύρωστες μπράντες που σήμερα διαθέτουν σημαντικά μερίδια στην αγορά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: