απόδημος Έλληνας

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΚΛΠ, ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

Posted by apodimosellinas στο 07/10/2012

Νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων με… 500 ευρώ!

Fast track εντάξεις στα σχέδια πόλης άλλα και δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαίρετων πολεοδομικών παραβάσεων με 500 ευρώ, προβλέπονται σε δύο διαφορετικές ρυθμίσεις που επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι δύο νέες ρυθμίσεις εντάσσονται στο πλαίσιο δράσεων του υπουργείου για αλλαγές στην πολεοδομική νομοθεσία, αιχμή των οποίων θα αποτελέσει η προαναγγελθείσα νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, που σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου θα είναι έτοιμη έως τις 31 Ιανουαρίου 2013. Σε ό,τι αφορά τις εντάξεις στα σχέδια πόλεως, αναμένεται ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνονται. Ο βασικός στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του χωρίς να προχωρούν σε λεπτομέρειες, είναι από εδώ και στο εξής οι διαδικασίες των εντάξεων να γίνονται ταχύτατα.

Παράλληλα, τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες πολεοδομικές παραβάσεις με μόνο 500 ευρώ αναμένεται ότι θα έχουν σύντομα χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Πρόκειται για πολεοδομικές παραβάσεις που τακτοποιούνται με τον νόμο για τα αυθαίρετα άλλα με τον νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό δεν θεωρούνται πλέον ως αυθαιρεσίες.

Παράθυρο νομιμοποιήσεων

Ο νέος ΓΟΚ ανοίγει παράθυρο για τη νομιμοποίηση πολλών αυθαιρεσιών, αφού προβλέπει ότι πολλοί βοηθητικοί χώροι, όπως δώματα, κλιμακοστάσια κ.λπ. πλέον δεν προσμετρώνται στον συντελεστή.

Μάλιστα, ο νέος ΓΟΚ δίνει το δικαίωμα για αλλαγή χρήσεων στο 50% των βοηθητικών χώρων άλλα και την επέκταση των υπόγειων χώρων στάθμευσης, υπό προϋποθέσεις αύξησης ύψους κ.λπ. Ολα αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούνταν παραβάσεις και μπορούσαν να τακτοποιηθούν, πλέον, με ειδική ρύθμιση που ετοιμάζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος θα μπορούν να νομιμοποιηθούν με την πληρωμή ενός παραβόλου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι 500 ευρώ, όσο και το παράβολο του νόμου περί τακτοποίησης.

Έπειτα θα απαιτηθεί για όλους αυτούς ένα επιπλέον κόστος για την απαραίτητη αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας. Για όσους ήδη έχουν προχωρήσει σε τακτοποίηση αυτών των παραβάσεων, δεν θα προβλέπεται η επιστροφή χρημάτων, αλλά θα απαιτηθεί η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: