απόδημος Έλληνας

Posted by apodimosellinas στο 01/10/2012

Η χώρα του Τίποτα 158

 

Οικονομία : Αναδρομή

 

Σας έχουμε γράψει πολλές φορές (την τελευταία πενταετία έντονα) ότι την χώρα τη φτώχευσαν οι πολιτικοί με την άφρονα πολιτική τους που σαν στόχο είχε και έχει την προσωπική τους υστεροφημία (ιδρύματα Καραμανλή!!, Σημήτι!!, Παπανδρέου!!,Μητσοτάκη!!) και τον παράνομο πλουτισμό (νόμοι που τους απαλλάσουν από κάθε κακούργημα μόλις κλείνει η βουλή και προκηρύσσονται νέες εκλογές!).

Διατυπώνουμε συνέχεια την απορία μας γιατί δεν προχωρούν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους ή και το ακραίο, να γυρίσουμε στην δραχμή, αγνοώντας τις όποιες αντιδράσεις από τις χώρες των οποίων οι τράπεζες θα χάσουν τα λεφτά τους (δεν το κάνουν γιατί η απειλή είναι σαφής, κύριοι πολιτικοί θα δημευθούν όλα τα κλεμμένα χρήματα που έχετε συσσωρεύσει στις τράπεζές μας ανά τον κόσμο, εξουθενώστε λοιπόν τους πολίτες, ζαλίστε τους με μέτρα-μαλακίες, μέχρι να κάνουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να εξασφαλίσουμε τα δάνειά μας).

Σας γράψαμε τους λόγους του μηχανισμού στήριξης (μνημόνιο) που σκοπό έχει μόνο να στηρίξουν οι της Ε.Ε έστω μακροπρόθεσμα (και με τον νέο δανεισμό μεσοπρόθεσμα για να μπορούμε να καλύπτουμε μέρος καθημερινών υποχρεώσεών μας) να κλείσουν μέσω των μόνιμων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας (διόδια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ίσως πετρέλαια, λιμάνια, εκχωρήσεις δικαιωμάτων εθνικού χώρου, λιγνιτικά αποθέματα και άλλα ορυκτά, φυσικό αέριο κλπ) μόνιμα αποκλειστικά έσοδα (η Αττική Οδός έκανε απόσβεση στα τρία πρώτα χρόνια και συνεχίζει να εισπράττε).

 

1974: Δάνεια η χώρα 700.000.000 εκατ. δολ., ανάπτυξη 8,5%, πληθωρισμός 4% – στην Ευρώπη η μεγαλύτερη ανάπτυξη 3,5%, πληθωρισμός ο ίδιος.

Δηλαδή η καλύτερη χώρα σε αποδόσεις στην οικονομία, ανάπτυξη και σταθερότητα ήταν η Ελλάδα μιας και οι άδολοι πόροι της χώρας ήταν ασυναγώνιστοι (τουρισμός, μεταναστευτικό συνάλλαγμα, ναυτιλιακό συνάλλαγμα και το σημαντικότερο, πολίτες με ελάχιστες απαιτήσεις από το κράτος, α ρε κατσίκες-κότες-γαϊδουράκια στις μεταφορές κλπ, τι προσφέρατε, χωρίς να στερείστε τίποτα το ουσιώδες…). Και ήρθε η ώρα των ξένων τραπεζών και παραγόντων να εκμεταλλευτούν την ελεύθερη και πλούσια αυτή χώρα, για τα δικά τους συμφέροντα.

 

1974-1980: Έλευση, μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, του ΔΝΤ – σχεδιασμός διάλυσης της χώρας. Τέλος 1980: ανάπτυξη 3%, δανεισμός 9 δισ. δολ. , πληθωρισμός 19% – Ευρώπη: πληθωρισμός 1,5%, ανάπτυξη 4% μέσος όρος.

 

1981-1990: Ανάπτυξη 1%, κλείσιμο τεράστιων βιομηχανικών μονάδων (πχ Πειραϊκή-Πατραική, Ιζόλα κλπ). Δανεισμός 120 δισ ευρώ, δωρεάν κεφάλαια στήριξης από την Ε.Ε (τα τρία πακέτα στήριξης Ντελόρ) 100 δις ευρώ, τα οποία όλα χάθηκαν κάπου, σε κάποιες τσέπες (σκεφτείτε μόνοι σας σε ποιες) δηλαδή σε μία δεκαετία χάθηκαν κάπου διακόσια δις ευρώ, χαρακτηριστικό του τεράστιου κατσαπλιακισμού των πολιτικών, το κωλόσπιτο που πάντα σαν το έδειχναν απέξω και όχι τι είχε βάλει μέσα και τα πανάκριβα ιδρύματα του Καραμανλή που ποτέ δεν έδωσε λογαριασμό σε κάνενα πού τα βρήκε (μέχρι και ο υπηρέτης του ο Θόδωρος, κατασκεύασε ένα τεράστιο ξενοδοχείο στη Μύκονο!).

 

1991-2000: Πλήρης αποβιομηχανοποίηση της χώρας, νέα πακέτα στήριξης (πχ ολοκληρωμένα μεσογειακά προγράμματα), αναπτύσσονται επαγγέλματα μη παραγωγικά (πχ τράπεζες, χρηματιστήριο, τρελή γραφειοκρατεία με παρασιτικά επαγγέλματα γύρω τους όπως δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, φορολογιστές, εκδότες, δημοσιογράφοι, Δήμοι, Νομαρχίες, Περιφερειάρχες, Έπαρχοι κλπ κλπ) που κατατρώνε μέχρι εξοντώσεως τις σάρκες του εναπομείναντα πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της χώρας. Συγχρόνως, παγιώνονται οι συνδικαλιστικοί απατεώνες που στηρίζονται επίσημα από το σύστημα με απίθανα προνόμια (δεν υπάρχει αριστερά, δεξιά, κέντρο κλπ, όλα είναι παραμύθια, μια αγαπημένη καμόρα είναι όλοι μαζί). Αποτέλεσμα: επίσημος δανεισμός 210 δις ευρώ, επιπλέον ανεπίσημος δανεισμός με τοξικά κάθε μορφής κάπου 450 δις ευρώ, ανάπτυξη 4% (δημιουργική λογιστική, δηλαδή ψεύτικη) αναγκάζει την Ε.Ε (μας διατάζει στην ουσία μέσω του αδελφού του Σημίτη) να προετοιμαστούμε να μπούμε στο σύμφωνο σταθερότητος, διαισθανόμενη ότι θα χάσει τα λεφτά της.

 

2001-2010: Η πλήρης διάλυση μιας προδομένης χώρας, που η μόνη ανάγκη που είχε ήταν να διοικείται από τίμιους πολιτικούς (μόνο από άδολους πόρους τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 εισπράτταμε τόσα, όσα όλες οι χώρες της Ευρώπης μαζί), το χρέος σήμερα έχει ξεπεράσει το ένα τρις διακόσια δις ευρώ (παράγωγα, ομόλογα, εγγυήσεις κρατικές, εσωτερικός δανεισμός κλπ), δηλαδή κλονίζει την παγκόσμια οικονομία αν επισημοποιηθεί το ύψος αυτό του χρέους. Σήμερα, τα πολιτικά τζάκια κλονίζονται αγαπητοί Απόδημοι Έλληνες και δίνουν τα ρέστα τους προκειμένου οι διάδοχοι να διασώσουν το κύρος των προγόνων τους και προσωπική μου γνώμη δεν είναι το χειρότερο αυτό, το χειρότερο είναι ότι στηριζόντουσαν και στηρίζονται σε μεγάλα κομμάτια του λαού με αποτέλεσμα η κρατική διαφθορά να έχει διαβρώσει τη χώρα σε απίθανο βαθμό, δηλαδή, αμήν σε όλους σας πατριώτες.

 Jhoci Gertson, Bruxelles

 

 

Σημειώσις:

Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Iveta Radicova ήταν πολύ ευγενική όταν αρνήθηκε πρόσφατα την βοήθεια της χώρας της προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι για ‘μας είναι θέμα αρχών και αξιών και δεν πρέπει να πάρουν χρήματα άνθρωποι που ενήργησαν τουλάχιστον ανεύθυνα φέρνοντας τη χώρα τους και τους πολίτες ένα βήμα πριν την άβυσσο (αυτή βέβαια γνωρίζει πως οι Λουδοβίκοι της Ελλάδα τσέπωσαν δις ευρώ και σήμερα απειλούν κι εκβιάζουν όλο το διεθνές οικονομικό σύστημα με κατάρρευση, αν τους πειράξουν). Αμερική και Ευρώπη μαζί (εκτός Δανίας-Σουηδίας-Νορβηγίας) έχουν εκδώσει 500 τρις δολάρια σε παράγωγα αλλά μπορούν και το παλεύουν γιατί διαθέτουν κύκλο εργασιών και έρευνα, θυμηθείτε τι έγινε στη γολ στριτ πριν δέκα μήνες, όταν ξαφνικά βγήκε η φήμη στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ότι μία μεγάλη εταιρεία προσπαθεί να σπάσει ένα παράγωγό της, γκρεμίστηκε το χρηματιστήριο).

 Στέργιος Ρουρ, Λονδίνο

 

 

Σημείωσις ΙΙ:

 Θυμηθείτε τη χώρα μας με τις βιομηχανίες της, το εξειδικευμένο προσωπικό της, τον ήλιο και τα νησιά που ερχόντουσαν κάθε χρόνο οι σπουδαιότεροι άνθρωποι του πλανήτη. Θυμηθείτε λίγο τη χώρα μας που το χαμόγελο ήταν μόνιμα απλωμένο στα χείλη και μας κατάντησαν Μαμαλάκηδες να μαγειρεύουμε εκρηκτικές ρώσικες σαλάτες, θυμηθείτε τον φτωχό παπά στην εκκλησία που με πόση αγωνία περίμενε τη μάνα μας να του πάει πέντε δραχμές στο παγκάρι, βοήθεια στην Παναγιά, αχ αξέχαστη Ελλάδα που σήμερα έχεις εθνάρχη τον Τούρκο καρά αμάν αλή που σε ξεπούλησε ολόκληρη μαζί με την Κύπρο. Αμην.

Ρόζα Παπανικολή, Ζυρίχη

 

 

 Σημείωσις ΙΙΙ

 Αποφάσισαν πριν οκτώ μήνες να ψηφιοποιήσυον όλες τις φορολογικές δηλώσεις, όλων των πολιτικών από την ημέρα που μπήκαν στην πολιτική και να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία αυτά όσοι το επιθυμούν, γιατί σήμερα το πήραν πίσω αυτό το μέτρο, γιατί παπατζή Παπανδρέου Γιώργο του Αντρέα;

 Ηλέκτρα Αναστασίου, Ιατρός, Ιαπωνία

 

 

 Σημίωσις ΙV

 Aυτά που ακούτε για σκάνδαλα και παραμύθια είναι για τα βατραχάκια που τους βοηθούν (τα κομματόσκυλά τους δηλαδή), τα βουβάλια να δείτε τι έχουν κάνει από πάνω που τα ποδοπατούν όποτε θέλουν αρκεί να βγουν καθαρά τα δικά τους ονόματα (μόνο στη Ν. Ζηλανδία, στις πόλεις Canterbury και Welligton, υπάρχει κατάθεση 2.445.786.000 ευρώ πρώην πρωθυπουργού της χώρας που την διαχειρίζονται σήμερα οι διαδόχοι του).

 

Ιωάννα Σκορδίλη-Αλεβιζάτου, Ιατρός, Βαρκελώνη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: